Летните месеци са предпоставка за дехидратация и нарушаване на хидролипидния баланс на нашата кожа. Честото и продължително излагане на слънце е нещо любимо за нас в почивните дни, но нашата кожа не ги обича. Ежедневната грижа сутрин и вечер за кожата не е препоръчителна, а задължителна, ако желаем да я запазим в свеж и млад вид дълго време.  Представяме ви няколко наши работещи препоръки, които ако спазвате , гарантирано ще подобрите състоянието на кожата си и най-вече ще я предпазите в горещите летни дни!

Овладейте сухотата на кожата през нощта

Сутрин се събуждате и отркивате, че кожата ви е суха, лющи се? Трябва да промените своите ритуали за грижа преди да си лягате, по този начин ще може да се погриижите по-успешно за нея, отколкото ако се насочите към промяна на грижата си сутрин. Вечер кожата се регенерира и правилно подбраните продукти могат да сътворят чудеса!

Мултимаски

Употребата на една маска за цялата зона на лицето , шиятя и деколтето е отдавна отживелица. Не е необходимо да се ограничавате само с един продукт, защото във всяка зона кожата ни е различна, съответно има нужда и от различна грижа.Нанасяйте продукти, съдържащи гликолова киселина в по мазните части от лицето като Т-зоната за предотвратяване на акне,  а по плътните кремове в другите части за хидратация.

Нанасяйте продуктите достатъчно дълго време

Когато нанасяте последователно няколко продукта, оставете всеки от тях да се абсорбира за 2-3 минути, за да не противодейства или разреди следващия, който поставяте. След измивания продукт поставяйте лосиона, след това серума и едва тогава крема.

Засилете действието на нощния крем с напоена маска от текстил или хартия

Използвайте своите маски , които се поставят цели върху лицето редовно и ги оставете да действат и поне 10мин. върху овлажняващият продукт, който сте избрали.Маските, които се поставят цели върху лицето притискат хидратиращите съставки към кожата,та ви ще бъде свежа и тонизирана. сутрин като се събудите кожа

Не почиствайте само с мицеларен разтвор

Почистването с памучни тампони и мицеларен разтвор е бързо и лесно, но не е достатъчно. Ако живеете в градска среда, професионалното почистване е задължително поне веднъж месечно. Новото поколение хидрадермабразио платформи (Derma Clear) в рамките на 15-20 минути едновременно ексфолират, почистват и насищат кожата с хранителни вещества и антиоксиданти. И са идеалният избор за укрепване на кожната бариера (воднолипидния слой).

Слънцето е отговорно за фините линии

20% от фините линии се причиняват от излагането на слънце, което прави слънцезащитният крем най-добрата съставка за по-млада кожа. Използвайте минимум SPF30 или по-висок фактор ежедневно. Много е важно да не пропускате да нанасяте слънцезащитен крем зад ушите, по линията на косата, шията, ръцете и гърдите. Често деколтето и ръцете издават истинската възраст на жената, а не лицето.

Витамин С е вашият най-добър приятел

Противодейства на загубата на влажност в клетките и стареенето им. Участва в производството на така важния за кожата колаген. Осигурява антиоксидантна защита на кожата и на целия организъм.

Интегрирайте мастните киселини в рутинната грижа

Кожата използва омега мастни киселини за производството на липиди (овлажняващи масла). Много проучвания показват, че добавките с омега-3 подобряват нивата на липидите и повишават хидратацията на кожата. Не подценявайте хранителните добавки, те наистина работят, най-вече  в комбинация с балансирана диета.

При подпухнали очи сутрин

Ако често се събуждате с подпухнали очи, добавете допълнителна възглавница, докато спите. Гравитацията дренира течностите и подпомага да се ограничи подпухналостта на следващия ден.

Превенция срешу хиперпигментации

Използвайте антиоксиданти през целия ден, за да се справите с хиперпигментациите. Дали под формата на спрей или чрез прием на добавки, погрижете се за своята порция антиоксидани всеки ден!

Препоръчано от нашият блог

Platysma Маска от Biologique Recherche за долната част на лицето, против птоза, с “лифтинг” ефект

Platysma Маска от Biologique Recherche за долната част на лицето, против птоза, с “лифтинг” ефект

Platysma Маска от Biologique Recherche за долната част на лицето, против птоза, с “лифтинг” ефект Със своята уникална форма и еластична тъкан, съобразена със зоната под брадичката, Platysma съчетава предимствата на маска против гравитацията и птозата в една стъпка. Поддържащото, механично действие, комбинирано със стягащи активни съставки, наподобява масаж на лице и предлага „лифтинг“ ефект […]

Ролята на електролитите за добра хидратация

Ролята на електролитите за добра хидратация

Ролята на електролитите за добра хидратация Човешкото тяло може да издържи седмици без храна, но само около 3 дни без вода. Въпреки, че не ти дава енергия под формата на калории, водата е важно хранително вещество. Тялото се състои от около 60% вода и дори малък дефицит води до загуба на концентрация, главоболие, мускулна слабост, […]

Дълготрайна и качествена лазерна епилация – вече има как!

Дълготрайна и качествена лазерна епилация – вече има как!

Дълготрайна и качествена лазерна епилация – вече има как! Лазерната епилация никога досега не е била така лесна и достъпна. Тя е ефективен метод, при който нежеланото окосмяване се редуцира трайно. Кожата става гладка и мека, а тенът се изравнява. Не на последно място с нея имате повече време за себе си. Защото се извърша […]