Лазерна епилация в Taboo Beauty Club Добрич

Какво представлява лазерната епилация?

Лазерната епилация е неинвазивен начин за намаляване или пълно премахване на нежеланото окосмяване по тялото. Това е една от най-популярните минимално инвазивни козметични процедури както у нас, така и по света. Тя може да бъде добър вариант за хората, които търсят начин за ефективно премахване на окосмяването както от големи, така и от по-малки зони на тялото.

 

Как работи лазерната епилация

Лазерната епилация е медицинска процедура, която използва концентриран лъч светлина (лазер) за отстраняване на нежеланото окосмяване. По време на епилацията, лазерът излъчва светлина, която се абсорбира от пигмента (меланин) в косъма. Светлинната енергия се преобразува в топлинна, която уврежда космените фоликули. Този процес възпрепятства или забавя бъдещия растеж на косъмчетата.

Цветът на косъма и типът на кожата оказват влияние върху това колко е ефективна лазерната епилация. Основният принцип е, че пигментът на косъма, а не пигментът на кожата, трябва да абсорбира светлината от лазера. Следователно контрастът между цвета на косата и кожата — тъмна коса и светла кожа — води до най-добри резултати.

 

Лазерна епилация на различни зони

Обичайните места за лазерна епилация включват краката, подмишниците, горната устна, брадичката и бикини линията. Въпреки това е възможно да се третират нежеланите косми в почти всяка област. Изключение правят местата, където кожата е възпалена, както и зони с татуировки. При подобни ситуации можете да се консултирате с вашия дерматолог, който ще ви даде най-добрите съвети как да третирате окосмяването си.

Ние от Taboo Beauty Club в град Добрич предлагаме процедури по ефективна лазерна епилация на различни зони от тялото. Можете да разчитате на нас за:

 • Брадичка;
 • Горна устна;
 • Бакенбарди;
 • Подмишници;
 • Цял гръб;
 • Цели крака;
 • Ръце
 • Интимна област и още много.

 

Подготовка за по-ефективна лазерна епилация

Добре е да спазвате някои ограничения в дните преди лазерната процедура. Те ще повишат ефективността ѝ и ще намалят риска от странични ефекти.

 • Избягвайте раздразнения
 • Опитайте се да не приемате противовъзпалителни лекарства, които могат да увеличат кървенето, като аспирин.
 • Ако имате активна инфекция, отменете процедурата си.

 

Рискове и странични ефекти от лазерната епилация

Лазерната епилация е безопасен и ефективен метод за премахване на нежеланото окосмяване. Благодарение на висококачествените уреди и новите технологии рисковете от процедурата са сведени до минимум. Сериозните усложнения, свързани с лазерната епилация, са редки. Най-честите нежелани реакции включват подуване на зоната, зачервяване, дискомфорт и раздразнение. Те обикновено отшумяват в рамките на няколко дни след процедурата. Ако симптомите продължат, свържете се със своя естетик или дерматолог.

Внимателният избор на квалифициран медицински специалист може значително да намали тези рискове. Ние препоръчваме да се доверявате само на сертифицирани дерматолози и естетици, за да сведете до минимум рискът от усложнения.

Ние от Taboo Beauty Club в град Добрич работим с едни от най-добрите специалисти в страната, които ще се погрижат за вашия комфорт при извършването на лазерна епилация. Ние работим с технология от високо ниво, която таргетира необходимите зони и не създава дискомфорт или раздразнения на останалата част от тялото ви.

 

Какво да очаквате след лазерна епилация

Времето за възстановяване след процедурата е кратко и повечето хора могат да се върнат към нормалния живот веднага след нея. 

Можете да очаквате да видите намаляване на броя на космите в третираната зона веднага след процедурата. Две до осем седмици след лазерната епилация може да започнете да забелязвате увеличаване на растежа на космите в зоната. Причината за това е, че не всички космени фоликули реагират еднакво на лазера. Повечето пациенти виждат 10 до 25 процента по-малко окосмяване след първото третиране. За постоянна загуба на окосмяването повечето хора се нуждаят от 6 до 12 лазерни процедури, в зависимост от хормоналния фон и е индивидуално при всеки.

 

Колко дълго ще траят резултатите от лазерната епилация

След приключване на процедурите кожата е гладка в продължение на година. Когато косъмчетата се появят отново, те обикновено са по-малко, а освен това са по-фини и по-светли на цвят.

Препоръчано от нашият блог

Лазерна епилация в Taboo Beauty Club Добрич

Лазерна епилация в Taboo Beauty Club Добрич

Лазерна епилация в Taboo Beauty Club Добрич Какво представлява лазерната епилация? Лазерната епилация е неинвазивен начин за намаляване или пълно премахване на нежеланото окосмяване по тялото. Това е една от най-популярните минимално инвазивни козметични процедури както у нас, така и по света. Тя може да бъде добър вариант за хората, които търсят начин за ефективно […]

Терапиите на Biologique Recherche които задължително да опитате

Терапиите на Biologique Recherche които задължително да опитате

Терапиите на Biologique Recherche които задължително да опитате Biologique Recherche не само е един от брандовете с най-голям асортимент от продукти за домашна употреба, но и е водещ в разнообразието, когато става дума за професионални терапии.  Сред огромното разнообразие успяхме да подберем три процедури, които според нас всеки трябва да опита. Започваме с: 1 THE! Cold […]

Platysma Маска от Biologique Recherche за долната част на лицето, против птоза, с “лифтинг” ефект

Platysma Маска от Biologique Recherche за долната част на лицето, против птоза, с “лифтинг” ефект

Platysma Маска от Biologique Recherche за долната част на лицето, против птоза, с “лифтинг” ефект Със своята уникална форма и еластична тъкан, съобразена със зоната под брадичката, Platysma съчетава предимствата на маска против гравитацията и птозата в една стъпка. Поддържащото, механично действие, комбинирано със стягащи активни съставки, наподобява масаж на лице и предлага „лифтинг“ ефект […]