Лазерна епилация при подрастващи?

Преди всичко лазерната епилация е приложима и безопасна за всяка възраст. Не се препоръчва единствено при бременни жени, поради липса на клинични проучвания.

При подрастващи постигането на окончателно премахване на окосмяването може да бъде от възможно с малко повече процедури, през трудно с доста повече процедури – до невъзможно, и е строго индивидуално. 

Това се дължи на активността на хормоните, която в този период от живота е ускорена и небалансирана. А същевременно те провокират космения растеж.

Препоръчваме лазерна епилация при тийнейджъри, когато окосмяването е освен практически, и емоционален и социален проблем. Децата са много чувствителни в тази възраст и подобни физически неудобства могат допълнително да влошат емоционалното им състояние. Затова ние подкрепяме родителите в стремежа им да помогнат на децата си. Но родителите и децата е добре да имат предвид, че са необходими повече от средно 6 на брой процедури, за да постигнем окончателния ефект, с който ние в Taboo Beauty Club сме се ангажирали. Разбира се, предимство на този метод на обезкосмяване, е и това, че ефектът до следваща процедура продължава по-дълго, отколкото с алтернативни методи като коламаска или бръснене.

Освен това, при деца с изявено окосмяване, препоръчваме да се обърнат първо към дерматолог, който от своя страна, ако сметне за необходимо ще ги насочи към друг специалист. В някои случаи е необходимо лазерната епилация да съпътства хормонално лечение, предписано от лекар, за да има тя ефект.

Така че, лазерната епилация в тийнейджърска възраст е добро решение, стига да не търсите непременно окончателен ефект от нея с малък брой процедури. По време на първоначалната консултация, която при нас е безплатна, можем до известна степен да направим подобна преценка.

Препоръчано от нашият блог

Лазерна епилация в Taboo Beauty Club Добрич

Лазерна епилация в Taboo Beauty Club Добрич

Лазерна епилация в Taboo Beauty Club Добрич Какво представлява лазерната епилация? Лазерната епилация е неинвазивен начин за намаляване или пълно премахване на нежеланото окосмяване по тялото. Това е една от най-популярните минимално инвазивни козметични процедури както у нас, така и по света. Тя може да бъде добър вариант за хората, които търсят начин за ефективно […]

Терапиите на Biologique Recherche които задължително да опитате

Терапиите на Biologique Recherche които задължително да опитате

Терапиите на Biologique Recherche които задължително да опитате Biologique Recherche не само е един от брандовете с най-голям асортимент от продукти за домашна употреба, но и е водещ в разнообразието, когато става дума за професионални терапии.  Сред огромното разнообразие успяхме да подберем три процедури, които според нас всеки трябва да опита. Започваме с: 1 THE! Cold […]

Platysma Маска от Biologique Recherche за долната част на лицето, против птоза, с “лифтинг” ефект

Platysma Маска от Biologique Recherche за долната част на лицето, против птоза, с “лифтинг” ефект

Platysma Маска от Biologique Recherche за долната част на лицето, против птоза, с “лифтинг” ефект Със своята уникална форма и еластична тъкан, съобразена със зоната под брадичката, Platysma съчетава предимствата на маска против гравитацията и птозата в една стъпка. Поддържащото, механично действие, комбинирано със стягащи активни съставки, наподобява масаж на лице и предлага „лифтинг“ ефект […]