Лазерна епилация при подрастващи?

Преди всичко лазерната епилация е приложима и безопасна за всяка възраст. Не се препоръчва единствено при бременни жени, поради липса на клинични проучвания.

При подрастващи постигането на окончателно премахване на окосмяването може да бъде от възможно с малко повече процедури, през трудно с доста повече процедури – до невъзможно, и е строго индивидуално. 

Това се дължи на активността на хормоните, която в този период от живота е ускорена и небалансирана. А същевременно те провокират космения растеж.

Препоръчваме лазерна епилация при тийнейджъри, когато окосмяването е освен практически, и емоционален и социален проблем. Децата са много чувствителни в тази възраст и подобни физически неудобства могат допълнително да влошат емоционалното им състояние. Затова ние подкрепяме родителите в стремежа им да помогнат на децата си. Но родителите и децата е добре да имат предвид, че са необходими повече от средно 6 на брой процедури, за да постигнем окончателния ефект, с който ние в Taboo Beauty Club сме се ангажирали. Разбира се, предимство на този метод на обезкосмяване, е и това, че ефектът до следваща процедура продължава по-дълго, отколкото с алтернативни методи като коламаска или бръснене.

Освен това, при деца с изявено окосмяване, препоръчваме да се обърнат първо към дерматолог, който от своя страна, ако сметне за необходимо ще ги насочи към друг специалист. В някои случаи е необходимо лазерната епилация да съпътства хормонално лечение, предписано от лекар, за да има тя ефект.

Така че, лазерната епилация в тийнейджърска възраст е добро решение, стига да не търсите непременно окончателен ефект от нея с малък брой процедури. По време на първоначалната консултация, която при нас е безплатна, можем до известна степен да направим подобна преценка.

Препоръчано от нашият блог

Platysma Маска от Biologique Recherche за долната част на лицето, против птоза, с “лифтинг” ефект

Platysma Маска от Biologique Recherche за долната част на лицето, против птоза, с “лифтинг” ефект

Platysma Маска от Biologique Recherche за долната част на лицето, против птоза, с “лифтинг” ефект Със своята уникална форма и еластична тъкан, съобразена със зоната под брадичката, Platysma съчетава предимствата на маска против гравитацията и птозата в една стъпка. Поддържащото, механично действие, комбинирано със стягащи активни съставки, наподобява масаж на лице и предлага „лифтинг“ ефект […]

Ролята на електролитите за добра хидратация

Ролята на електролитите за добра хидратация

Ролята на електролитите за добра хидратация Човешкото тяло може да издържи седмици без храна, но само около 3 дни без вода. Въпреки, че не ти дава енергия под формата на калории, водата е важно хранително вещество. Тялото се състои от около 60% вода и дори малък дефицит води до загуба на концентрация, главоболие, мускулна слабост, […]

Дълготрайна и качествена лазерна епилация – вече има как!

Дълготрайна и качествена лазерна епилация – вече има как!

Дълготрайна и качествена лазерна епилация – вече има как! Лазерната епилация никога досега не е била така лесна и достъпна. Тя е ефективен метод, при който нежеланото окосмяване се редуцира трайно. Кожата става гладка и мека, а тенът се изравнява. Не на последно място с нея имате повече време за себе си. Защото се извърша […]