Коя дама не мечтае да се отърве от досадния целулит веднъж завинаги?

Пресотерапията или лимфен дренаж е модерен, ефективен и безбСнимка: istockолезнен метод със силен терапевтичен ефект за лечение на

Коя дама не мечате да се отърве от досадния целулит веднъж завинаги?

Пресотерапията или още лимфен дренаж е модерен, ефективен и безболезнен метод със силен терапевтичен ефект за лечение на целулит и мастни натрупвания по тялото. Активира пасивната част на кръвообращението /вените и лимфните съдове/, стимулира дренажа на натрупаните токсини към прочистващите органи.

Пресотерапията е процедура, която помага за лимфния дренаж. Използва се машина за въздушно налягане, за да надуе накрайниците, които натискат ръцете, краката или корема ви в ритмично движение, подобно на масаж.

Пресотерапията е лечение на тялото, което обикновено се използва за намаляване на целулита. Целулитът се състои от малки пакетчета мазнини, които се намират точно под повърхността на кожата и водят до леки бучки или вдлъбнатини по кожата, особено по краката и задните части при жените. Лечението се основава на концепцията, че дълбоката физическа стимулация може да разруши натрупването на мастни джобове и да придаде на кожата по-гладък вид.

Натискът е предназначен да стимулира дълбок масаж, който използва достатъчно натиск, за да достигне под повърхността на кожата. Пресотерапията е безболезнено, неинвазивно детоксикиращо лечение. Това е революционен процес, който насърчава естествените функции на тялото и е техника с физиотерапевтичен произход, широко използвана при съдово лечение за дренаж на долните крайници. Това е отлично средство за лечение на едематозен целулит в долните крайници,подобрява прочистването на извънклетъчната течност, увеличавайки венозния поток (притока на кръв към сърцето), след това токсините се изхвърлят естествено от тялото през лимфната система. Това е чудесна алтернатива на липосукцията.

Пресотерапията се използва за:

Осигурява незабавен комфорт и лекота на краката

Подпомага здравословната сърдечна функция (проблемите могат да доведат до заострени отоци поради неадекватен ефект на изпомпване)

Подобрява лошия тон на кожата и намалява торбичките под очите

Подобрява загубата на мускулен тонус при неподвижни хора

Осигурява незабавна надеждност и комфорт при тежки крака, задържане на вода, целулит и лоша циркулация

Помага при оформяне и профилиране на тялото

Управление на теглото

Лечение преди и след липосукция

Намален локализиран липолитичен оток (мастни натрупвания)

Помага за предотвратяване на венозна стаза (застой на кръвния поток във вените, капилярите и паякообразните вени)

Подобрява притока на кръв и оксигенацията

Осигурява повишаване на атлетичните постижения

Облекчаване на болките и подуването

Увеличава енергията и се бори с умората и депресията

В какво се състои самата процедура?

Ще пристигнете на уговорения час и ще бъдете отведени до  леглото за пресотерапия. Не е необходимо да сваляте дрехите си, препоръчително е да сте с леки и удобни дрехи.

Рехабилитатор ще ви помогне да влезете в дрехата (която прилича на скафандър на астронавт). Тя може да бъде увита около краката, средната част, ръката или и трите.

Дрехата има тръбички върху нея, които са свързани към компютъризирана машина за въздушно налягане. Дрехата ще се надуе с въздух и ще почувствате усещане за притискане, което трябва да се усеща като натиск, а не болка.

Сесията ще продължи  30 минути. Тялото ви ще се почуства леко и отпочинало.

Задължително е проседурата да се комбинира с адекватен прием вода / препоръчително 2л. на ден/, за да се балансират изведените обеми течност от тялото.

 Инфрачервени лъчи

Процедурата за отслабване с  инфрачервени лъчи може да помогне за намаляване на основния метаболизъм (BMR), което е най-бързият и естествен начин за отслабване. Тъй като тялото се затопля, освен изпотяването, кръвта се разрежда и скоростта, с която циркулира около тялото, се увеличава, докато тялото се опитва да се охлади. Ефектът е повишаване на температурата в крайниците на тялото до същата температура в сърцевината на тялото – температура, при която телесните мазнини могат да се разграждат.

Силно се препоръчва за лечение на целулит, който е безопасна алтернатива на липосукцията. Облекчава болката и подуването и осигурява незабавен комфорт, предефинира краката, стомаха и ръцете, като същевременно подобрява тена на кожата.

EMS

Чрез създаване на електронен импулс за стимулиране на специални точки по тялото, EMS (Електромускулна стимулация) може ефективно да регулира биоелектрическата и ендокринната система и да ускори метаболизма, достигайки забележителен ефект от загуба на тегло.

Кога да избягваме пресотерапията?

Пресотерапията обикновено се счита за безопасна за възрастни от всички възрасти. Ако сте бременна, наскоро сте претърпели операция или имате други здравословни състояния, включително сърдечни заболявания, диабет, тромбоза и др. ,винаги се консултирайте с лекар, преди да се подложите на процедура за лимфен дренаж. Ако наскоро сте счупили кост или имате остеопороза или друго костно заболяване, трябва също да се консултирате с лекар, за да се уверите, че това лечение не е твърде интензивно върху нараняването.