Пресотерапия

Коя дама не мечате да се отърве от досадния целулит веднъж завинаги?

Пресотерапията или още лимфен дренаж е модерен, ефективен и безболезнен метод със силен терапевтичен ефект за лечение на целулит и мастни натрупвания по тялото. Активира пасивната част на кръвообращението /вените и лимфните съдове/, стимулира дренажа на натрупаните токсини към прочистващите органи.

Пресотерапията е процедура, която помага за лимфния дренаж. Използва се машина за въздушно налягане, за да надуе накрайниците, които натискат ръцете, краката или корема ви в ритмично движение, подобно на масаж.

лимфен дренаж табу
табу лимфен дренаж

Натискът е предназначен да стимулира дълбок масаж, който използва достатъчно натиск, за да достигне под повърхността на кожата. Пресотерапията е безболезнено, неинвазивно детоксикиращо лечение. Това е революционен процес, който насърчава естествените функции на тялото и е техника с физиотерапевтичен произход, широко използвана при съдово лечение за дренаж на долните крайници. Това е отлично средство за лечение на едематозен целулит в долните крайници, подобрява прочистването на извънклетъчната течност, увеличавайки венозния поток (притока на кръв към сърцето), след това токсините се изхвърлят естествено от тялото през лимфната система. Това е чудесна алтернатива на липосукцията.

Пресотерапията се използва за:

Осигурява незабавен комфорт и лекота на краката

Подпомага здравословната сърдечна функция (проблемите могат да доведат до заострени отоци поради неадекватен ефект на изпомпване)

Подобрява лошия тон на кожата и намалява торбичките под очите

Подобрява загубата на мускулен тонус при неподвижни хора

Осигурява незабавна надеждност и комфорт при тежки крака, задържане на вода, целулит и лоша циркулация

Помага при оформяне и профилиране на тялото

Управление на теглото

Лечение преди и след липосукция. Намален локализиран липолитичен оток

Помага за предотвратяване на венозна стаза (застой на кръвния поток във вените, капилярите и паякообразните вени)

В какво се състои самата процедура?

Ще пристигнете на уговорения час и ще бъдете отведени до  леглото за пресотерапия. Не е необходимо да сваляте дрехите си, препоръчително е да сте с леки и удобни дрехи.

Рехабилитатор ще ви помогне да влезете в дрехата (която прилича на скафандър на астронавт). Тя може да бъде увита около краката, средната част, ръката или и трите.

Дрехата има тръбички върху нея, които са свързани към компютъризирана машина за въздушно налягане. Дрехата ще се надуе с въздух и ще почувствате усещане за притискане, което трябва да се усеща като натиск, а не болка.

Сесията ще продължи  30 минути. Тялото ви ще се почуства леко и отпочинало.

Задължително е проседурата да се комбинира с адекватен прием вода / препоръчително 2л. на ден/, за да се балансират изведените обеми течност от тялото.

Инфрачервени лъчи

Процедурата за отслабване с  инфрачервени лъчи може да помогне за намаляване на основния метаболизъм (BMR), което е най-бързият и естествен начин за отслабване. Тъй като тялото се затопля, освен изпотяването, кръвта се разрежда и скоростта, с която циркулира около тялото, се увеличава, докато тялото се опитва да се охлади. Ефектът е повишаване на температурата в крайниците на тялото до същата температура в сърцевината на тялото – температура, при която телесните мазнини могат да се разграждат.

Силно се препоръчва за лечение на целулит, който е безопасна алтернатива на липосукцията. Облекчава болката и подуването и осигурява незабавен комфорт, предефинира краката, стомаха и ръцете, като същевременно подобрява тена на кожата.

EMS

Чрез създаване на електронен импулс за стимулиране на специални точки по тялото, EMS (Електромускулна стимулация) може ефективно да регулира биоелектрическата и ендокринната система и да ускори метаболизма, достигайки забележителен ефект от загуба на тегло.

*Кога да избягваме пресотерапията?

Пресотерапията обикновено се счита за безопасна за възрастни от всички възрасти. Ако сте бременна, наскоро сте претърпели операция или имате други здравословни състояния, включително сърдечни заболявания, диабет, тромбоза и др. ,винаги се консултирайте с лекар, преди да се подложите на процедура за лимфен дренаж. Ако наскоро сте счупили кост или имате остеопороза или друго костно заболяване, трябва също да се консултирате с лекар, за да се уверите, че това лечение не е твърде интензивно върху нараняването.

Пресотерапия

Цена на процедура 30 мин.

1 процедура 50 лв

Пакет* 10 процедури

 380 лв

*Пакетните процедури е желателно да бъдат направени в рамките на 14 дни

2

Другите за нас

Антония Лазарова

Райско кътче за всяка жена!!!! Благодаря Bи,че се осмелихте да Ви има!!!!💋💋💋

Лилиа Иванова

Локация, безупречна атмосфера, обслужване, професионализъм.

Ивелина Иванова

Висококвалифициран персонал с индивидуален подход

Веселин Николов

Разбрах, че процедурите са подходящи и за мъже, което приятно ме изненада

  Препоръчано от нашият блог

  Лазерна епилация в Taboo Beauty Club Добрич

  Лазерна епилация в Taboo Beauty Club Добрич

  Лазерна епилация в Taboo Beauty Club Добрич Какво представлява лазерната епилация? Лазерната епилация е неинвазивен начин за намаляване или пълно премахване на нежеланото окосмяване по тялото. Това е една от най-популярните минимално инвазивни козметични процедури както у нас, така и по света. Тя може да бъде добър вариант за хората, които търсят начин за ефективно […]

  Терапиите на Biologique Recherche които задължително да опитате

  Терапиите на Biologique Recherche които задължително да опитате

  Терапиите на Biologique Recherche които задължително да опитате Biologique Recherche не само е един от брандовете с най-голям асортимент от продукти за домашна употреба, но и е водещ в разнообразието, когато става дума за професионални терапии.  Сред огромното разнообразие успяхме да подберем три процедури, които според нас всеки трябва да опита. Започваме с: 1 THE! Cold […]

  Platysma Маска от Biologique Recherche за долната част на лицето, против птоза, с “лифтинг” ефект

  Platysma Маска от Biologique Recherche за долната част на лицето, против птоза, с “лифтинг” ефект

  Platysma Маска от Biologique Recherche за долната част на лицето, против птоза, с “лифтинг” ефект Със своята уникална форма и еластична тъкан, съобразена със зоната под брадичката, Platysma съчетава предимствата на маска против гравитацията и птозата в една стъпка. Поддържащото, механично действие, комбинирано със стягащи активни съставки, наподобява масаж на лице и предлага „лифтинг“ ефект […]