Табу ли са естетичните процедури за мъже?

През последните години се наблюдава тенденцията на увеличено търcене на естетични процедури от страна на мъжете. Причините са много – много мъже са поставени под натиск да изглеждат по-млади и привлекателни на работното си място. Конкуренцията е по-голяма, а добрият външен вид е предпоставка за по-голямо доверие от страна на клиентите. Селфи културата също е фактор, който повече от всякога тласка все повече представители на силния пол да прибегнат към хирургични или алтернативни естетични процедури. До скоро се смяташе, че козметичните процедури като епилация, микронийдлинг, козметични терапии и т.н. са отредени само на дамите. Истината е обаче, че и едните и другите имат нужда от този тип услуги, от скоро започна да се разчупва стереотипа и все повече мъже набраха смелост да прекрачват прага на бюти салоните.

Процедури, към които имат най-голям интерес мъжете :

ЛАЗЕРНА ЕПИЛАЦИЯ

Изключително популярно сред мъжете е повлияването на нежеланото окосмяване в различни зони по тялото с лазерна епилация. Въпрос на личен избор е кои зони да бъдат епилирани. Заради завишеният тестостерон 100% обезкосмяване е невъзможно. По-скоро има значителна редукция, изтъняване и разреждане. Мъжете рядко се епилират и то не всяка зона, изключения са активно спортуващите, които в случая се нуждаят и търсят процедура лазерна епилация за цяло тяло.

Обикновено зоните, които мъжете предпочитат за обезкосмяване, са линията на брадата и подмишниците. Много от представителите на силния пол след бръснене получават зачервявания, раздразнения и пъпчици. Това е  една от зоните, които се повлияват най-добре и освен това с лазерната епилация се решава не само естетичен, но и дерматологичен ежедневен проблем.

Друга често предпочитана зона са подмишниците – във връзка със засиленото изпотяване, особено при мъже, които спортуват. Освен това много мъже страдат от враснали косми в различни части на тялото, така че  лазерната епилация елиминира този проблем. В тези случаи лазерната епилация освен естетичен метод за терапия, е и лечебен.

БОТУЛИНОВ ТОКСИН СРЕЩУ БРЪЧКИ

Инжектирането на ботулинов токсин за релаксиране на мускулите и омекотяване на фините линии и бръчки при мъжете работи наистина добре. Трябва да се внимава с веждите да не се извиват твърде много или да се блокира мимиката напълно. С леки линии край очите и по челото мъжете всъщност изглеждат много по-привлекателни.

ОСВЕЖАВАНЕ НА ОКОЛООЧНИЯ КОНТУР

Очите са най-примамливата и отличителна черта на лицето и обикновено това е първото, което виждаме у другия. Когато очите са с дълбоки вдлъбнатини и тъмни кръгове, това придава уморен вид на лицето. Освежаването на зоната около очите връща увереността и радостта в погледа на мъжа, освен това изглежда супер естествено. Върху този проблем се работи с различни методи, но един наистина ефективен и напълно безрисков, а същевременно с моментален ефект са козметичните терапии на Biologique Recherche.

АПАРАТНИ ПРОЦЕДУРИ ЗА ЛИЦЕ

Апаратни процедури като Хидрадермабразио, Микронийдлинг, RF и други са също предпочитани и търсени. Като превенция на акне, срещу увисване на кожата, при фотооставярене и др. тези методи, прилагани като превенция и започнати в по-млада възраст ,спомагат отлагане на момента, в който започват да се проявяват признаците на стареене

Препоръчано от нашият блог

Platysma Маска от Biologique Recherche за долната част на лицето, против птоза, с “лифтинг” ефект

Platysma Маска от Biologique Recherche за долната част на лицето, против птоза, с “лифтинг” ефект

Platysma Маска от Biologique Recherche за долната част на лицето, против птоза, с “лифтинг” ефект Със своята уникална форма и еластична тъкан, съобразена със зоната под брадичката, Platysma съчетава предимствата на маска против гравитацията и птозата в една стъпка. Поддържащото, механично действие, комбинирано със стягащи активни съставки, наподобява масаж на лице и предлага „лифтинг“ ефект […]

Ролята на електролитите за добра хидратация

Ролята на електролитите за добра хидратация

Ролята на електролитите за добра хидратация Човешкото тяло може да издържи седмици без храна, но само около 3 дни без вода. Въпреки, че не ти дава енергия под формата на калории, водата е важно хранително вещество. Тялото се състои от около 60% вода и дори малък дефицит води до загуба на концентрация, главоболие, мускулна слабост, […]

Дълготрайна и качествена лазерна епилация – вече има как!

Дълготрайна и качествена лазерна епилация – вече има как!

Дълготрайна и качествена лазерна епилация – вече има как! Лазерната епилация никога досега не е била така лесна и достъпна. Тя е ефективен метод, при който нежеланото окосмяване се редуцира трайно. Кожата става гладка и мека, а тенът се изравнява. Не на последно място с нея имате повече време за себе си. Защото се извърша […]